For every question, there's an answer -- and you'll find it here!


Printer-friendly copy
Top The PC Q&A Forum The Computer Forum topic #566097
View in linear mode

Subject: "Losing sound" Previous topic | Next topic
bobboTue Aug-13-19 05:33 AM
Charter member
7321 posts
Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
"Losing sound"
Tue Aug-13-19 05:54 AM by bobbo

  

          

I keep losing sound on my desktop computer. Restarting restores the sound, only to have it quit after a while. I thought that it might be the result of virus scans, but after running scans, the speakers work. The speakers are identified in Control Panel as Realtech high definition audio default device.

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Replies to this topic
Subject Author Message Date ID
RE: Losing sound
Aug 13th 2019
1
RE: Losing sound
Aug 13th 2019
2
RE: Losing sound
Aug 13th 2019
3
RE: Losing sound
Aug 13th 2019
4
      RE: Losing sound
Aug 14th 2019
5
           RE: Losing sound
Aug 15th 2019
6

GreyFalconTue Aug-13-19 11:42 AM
Charter member
2790 posts
Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
#1. "RE: Losing sound"
In response to bobbo (Reply # 0)


          

What is your computer model number?

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

    
bobboTue Aug-13-19 02:57 PM
Charter member
7321 posts
Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
#2. "RE: Losing sound"
In response to GreyFalcon (Reply # 1)


  

          

Home built, no model no.
Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA790X-UD4P
Bus Clock: 200 megahertz
BIOS: Award Software International, Inc. F2 03/02/2009

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

therubeTue Aug-13-19 04:11 PM
Member since Jan 22nd 2003
16525 posts
Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
#3. "RE: Losing sound"
In response to bobbo (Reply # 0)


  

          

When you've lost it, check Device Manger for Exclamations or whatever.

Maybe there's a driver update?

--------------------------------------
BANK OF AMERICA.COM ONLINE BANKING SUCKS IN THE HUGEST WAY IMAGINABLE

Newegg.com's new image gallery layout sucks in the hugest way imaginable too !
And now they're using JavaScript to "turn" pages to boot ! SUCKS

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

    
GreyFalconTue Aug-13-19 10:02 PM
Charter member
2790 posts
Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
#4. "RE: Losing sound"
In response to therube (Reply # 3)


          

What Steven said. Also try another set of speakers if you can and see if your motherboard is due for a BIOS update.

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

        
bobboWed Aug-14-19 03:08 PM
Charter member
7321 posts
Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
#5. "RE: Losing sound"
In response to GreyFalcon (Reply # 4)


  

          

Thanks for your response. I believe I have it fixes via control panel adjustments.


  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

            
therubeThu Aug-15-19 05:45 PM
Member since Jan 22nd 2003
16525 posts
Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
#6. "RE: Losing sound"
In response to bobbo (Reply # 5)


  

          

> adjustments

Which were?

--------------------------------------
BANK OF AMERICA.COM ONLINE BANKING SUCKS IN THE HUGEST WAY IMAGINABLE

Newegg.com's new image gallery layout sucks in the hugest way imaginable too !
And now they're using JavaScript to "turn" pages to boot ! SUCKS

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Top The PC Q&A Forum The Computer Forum topic #566097 Previous topic | Next topic
Powered by DCForum+ Version 1.27
Copyright 1997-2003 DCScripts.com
Home
Links
About PCQandA
Link To Us
Support PCQandA
Privacy Policy
In Memoriam
Acceptable Use Policy

Have a question or problem regarding this forum? Check here for the answer.